schijnoplosser

No public Twitter messages.

Vox Populi

Kijk hier, een artikel met een filmpje.

Het lijkt mij een aardige eigenschap van een politicus dat hij ‘het volk’ weet te overtuigen van zijn goede ideeen. Dat is geen ‘tendentieus populisme’, zoals verliezende stotteraars vaak beginnen te stamelen, maar iets met draagvlak, volk, vrede. Voorkomt rellen, uitwassen van corruptie, dictatuur. Democratie, goed idee. Zoek het op.

Rutte klaagt nu steen en been over tendentieuze journalistiek, maar die Netwerk-uitzending lijkt mij een zegen voor hem. Ik krijg sympathie voor politici die een weerwoord weten te geven aan zeer kritische vragen. Na het zien van dit filmpje ben ik veel meer geneigd VVD te stemmen dan daarvoor. De journaliste wordt volkomen overtuigend weggezet.

Wel Netwerk, volgende week een filmpje over het PvdA beleid waarin Cohen wordt geconfronteerd met de honderduizenden werklozen die hij meer achterlaat dan de VVD. Over wat werkloosheid doet met een mens, een gezin. Met zelfvertrouwen, met relaties, met stagnerende persoonlijke ontwikkeling, met je sociale netwerk en natuurlijk over de materiĆ«le gevolgen. Die werklozen gaan er duizenden euro’s op achteruit ten opzichte van werkenden moet u weten…

Tags:

Reageer

  • over schijnoplosser

  • Schijnoplosser blogt, praat en uit zich anderwijs. Schijnoplosser lost uw problemen op met schijnoplossingen. Ervaar schijnoplossingen en u schijnt uzelf te overstijgen. De schijn zit in uzelf, het overstijgen moet geen probleem zijn.