schijnoplosser

No public Twitter messages.

geld en schuld en Marx

Schijnoplosser tracht economische problemen te begrijpen.

Dus, je hebt een economie die dingen maakt. Dan maak je een nieuwe economie die geld maakt voor een andere economie die dingen maakt. Dat geeft niet want alles is toch geglobaliseerd, dus eigenlijk is het één economie. Totdat al het geld naar de economie die dingen maakt stroomt en de economie die geld maakt alleen nog geld maakt door geld te lenen, zodat ze dingen kunnen kopen van de economie die dingen maakt, zodat die economie geld nodig heeft om dingen te kunnen maken. Wat nu als ze daar winst maken? Dan hebben ze in de economie die dingen maakt wellicht zelf eens geld over? En gaan ze daarmee dingen opkopen in de economie die geld maakt, waar blijft dan de economie die geld maakt?

Dan moet je blijven bidden! Trichet denkt dat er geen nieuwe crisis komt zolang we vertrouwen hebben. Als we hard, veel en oprecht bidden, hebben we volgend jaar weer een goede oogst. Wat denkt u?

Tags: ,

Reageer

  • over schijnoplosser

  • Schijnoplosser blogt, praat en uit zich anderwijs. Schijnoplosser lost uw problemen op met schijnoplossingen. Ervaar schijnoplossingen en u schijnt uzelf te overstijgen. De schijn zit in uzelf, het overstijgen moet geen probleem zijn.